ACTIVITEITEN

Online bijeenkomsten

Ledendagen

Algemene Leden Vergadering

Men @ TOV

Intervisie

Intervisietraining

Informatie/starters avond

Buddysysteem

Interesse in lidmaatschap?

Online bijeenkomsten

Tijdens deze bijeenkomsten wordt er voor en door leden kennis en ervaring gedeeld. Zo komen onder andere thema’s als planning, portfolio, ACE methode en Coöp aan bod.

Een van de leden deelt kennis/ervaring, waarna de mogelijkheid is om vragen te stellen en na te praten.

Online bijeenkomsten vinden vaak in de herfst en winter plaats

Ledendagen

Deze dagen hebben diverse karakters. De ene keer staat ontmoeting centraal en doen we spellen/sport met elkaar. De andere keer wordt er een lezing gegeven. In voorgaande ledendagen hebben we thema’s behandeld als Charlotte Mason, intervisie en planning maken.

Op deze dagen is regelmatig ruimte voor de kinderen om een spreekbeurt/presentatie te houden.

De ledendagen vinden 3 keer per jaar plaats.

Algemene ledenvergadering

Op deze dag doorlopen we het jaarverslag en de jaarrekening en is er ruimte voor leden om hun feedback te geven over de vereniging en het handelen van het bestuur.

De algemene ledenvergadering vind jaarlijks plaats in mei

Informatie/starters avond

Overweeg je thuisonderwijs te gaan geven, of ben je daar net mee begonnen? Wees dan welkom op een informatieavond voor starters.

Voor vragen en aanmelding kun je contact met ons opnemen

Informatie avonden vinden minimaal 2 keer per jaar plaats, maar naar gelang de behoefte vaker.

contact

Intervisie

Intervisie is georganiseerd overleg om het functioneren te verbeteren. Het is met én van  elkaar leren. Bij intervisie brengt 1 deelnemer een casus in, deze casus gaat over thuisonderwijs. Bijvoorbeeld een casus als: ‘mijn kind heeft moeite zich te concentreren als de andere kinderen aan dezelfde tafel werken’. Een dergelijke casus wordt door middel van een bepaalde structuur in de groep besproken. We gaan uit van bestaande intervisietheorieën en snijden deze toe op de unieke behoeften van thuisonderwijsouders.

MEN@TOV

Men@TOV is een samenkomst van vaders voor vaders. Thuisonderwijsvaders, een groep apart. Vaders met visie voor hun gezin, en die zorg dragen voor de inkomsten, juist om die visie uit te kunnen leven. Een netwerk van thuisonderwijsvaders die een gedeelde visie hebben. Tijdens Men@TOV samenkomsten is er een overdenking, activiteit en ruimte voor ontmoeting.

Men@TOV communiceert via de nieuwsbrief en heeft een groepsapp. Leden kunnen zich hiervoor aanmelden via info@thuisonderwijsverbond.nl

Citaat deelnemer: “Ik vind deze samenkomsten heel waardevol. Het is een investering van het gezin (red. je bent toch een deel van je dag kwijt) enerzijds en een investering voor het gezin anderzijds”

Men@TOV dagen vinden 2 maal per jaar plaats

Buddy systeem

Wanneer ouders thuisonderwijs overwegen is het fijn om eens met een ervaren thuisonderwijs je vragen te bespreken. Op deze site en verder op internet is al best wat te vinden, maar eens in de keuken van een ander kijken kan helpen een goed overwogen keuze te maken. Hiervoor maken wij gebruik van het buddysysteem. Heb je interesse in contact met een thuisonderwijzer in Nederland, neem dan contact met ons op. Laat weten waar je woont en hoe we contact met je kunnen opnemen, wij kijken dan wie er in jou regio woont zodat je jouw vragen persoonlijk kan stellen.

contact

Intervisie training

Tijdens deze trainingsdag leer je hoe je gesprekken kunt begeleiden. Het is kostbaar als mensen zich tijdens intervisie open stellen en iets van hun innerlijke overwegingen laten zien.  Als intervisieleider is het belangrijk zorg te dragen voor een veilig gesprek, zodat we in alle eerlijkheid kunnen leren van en met elkaar.

Deze training is bedoeld om ons op weg te helpen de intervisiegroepen zo veel mogelijk tot zijn recht te laten komen. De kunst van het ‘goede vragen stellen’ is van groot belang

Wordt lid van onze vereniging

Benieuwd naar onze vereniging geworden? Vraag vrijblijvend een informatiepakket en inschrijfformulier aan

Bedankt voor het aanvragen, u hoort binnenkort van ons. Wellicht laat een reactie wat langer op zich wachten, de vereniging wordt gedragen door vrijwilligers. Dank voor uw geduld
Er is een probleem opgetreden bij het versturen van het bericht. Probeer het later nogmaals.
Ik heb de grondslag en standpunten doorgenomen *
Bedankt voor uw interesse, u ontvangt binnenkort een aanmeldingspakket. Wellicht laat een reactie even op zich wachten, de vereniging wordt gedragen door vrijwilligers, dank voor uw geduld.
Er is iets mis gegaan met het verzenden, u kunt het later nogmaals proberen